2009. nov. 5.

Rohadt kommunisták

az előzetes felmérések szerint úgy néz ki, hogy az államelnöki választások után baloldali államfőnk lesz.
Nem csak a közvélemény-kutató intézetek szerint ez az előrejelzés hanem már az egyik online fogadóiroda is Geoanát teszi favoritnak 1.8-as szorzóval Basescu előtt.
Igazából elkeserítő a felhozatal és nagyon hajlok arra, hogy az SzNT felkérésének eleget tegyek és semlegesítsem a szavazatomat mivel nem látok olyan személyt a jelöltek között aki megérdemelné a voksomat. Az RMDSz szép álmai és szlogenjei az autonómiáról meg magyar államelnökről az én fülemben már rég hamisan csengenek, és amúgy is ökörség szerintem Kelemen Hunorra szavazni mivel lehet, hogy pont egy a második körben is esélyestől vonnánk el a szavazatokat.
Talán eljött az ideje és újra Vadimra kell szavazzak. Egyszer már megtettem kétféle megfontolásból is: ha nyer végre valamilyen irányba elmozdul a státusunk, ha pedig veszít amire sokkal nagyobb esély volt, akkor legalább nem én ültettem a nyertes szaralakot az elnöki székbe... veszített.
Romániai magyarként a legmegfelelőbb összetételű országvezetést balliberális kormányban látnám, de nem abban az értelemben vett balliberálisban ami ebben az országban van... itt még a szocialista is nemzeti érzelmű, és éppen ez adja a nagy különbséget a román és magyar politika között.
Változások jönnek, odakint jobboldali, idehaza baloldali szelek fújnak majd és sajnos "képviseletünk" is elviekben a baloldalt támogatja... nem volt elég nekünk annyi év kommunizmus. Nem mintha a Basescu féle jobboldal biztatóbb lenne, de legalább nem rohadt kommunisták...csak a felszín alatt.

Nincsenek megjegyzések: