2011. szept. 14.

Rotterdam



Fárasztó nap volt a mai, és még nincs is vége, hiszen a Rotterdamból hazafele vezető vonatútból hátra van meg egy óra majd kb. 40 perc séta a szállásig, de a fájó lábizmok ellenére is megérte minden perc amit ma eltöltöttünk.
Reggel sikerült a Rotterdamba szóló jegyek árán fejenként 17 eurót spórolnunk, köszönet érte Kingának, hogy felhívta a figyelmünket az akciós két személyes őszi jegyre. Egyszer kellett vonatot váltanunk, Utrechtben, de volt rá bő 8 percünk és megfelelő információnk ahhoz, hogy hamar megoldjuk a továbbutazást. Párszor már megfordult fejünkben hogy talán Hollandiában jobban el lehet igazodni a közlekedésben, még a nyelv ismeretének hiányában is, mint otthon Romániában.
Rotterdamba érkezve a 2,5 órás út és az eddigi séták fáradalmai mind elszálltak amint megpillantottuk  a modern város felhőkarcolóit, és modernül is érdekesen hangulatos utcáit.


Elsétáltunk az Erasmus hídig, ahonnan indul a kikötő-túra, és jegyünk átvétele után türelmetlenül vártuk a beszállást, hogy hajóval bejárhassuk a világ egyik legnagyobb kikötőjét. Érdekes volt látni a konténerek millióit, a rakodó híddarukat,



vagy az éppen javítás alatt álló óceánjárókat és hallani a számokkal tűzdelt információkat a kikötő forgalmáról. Az időjárás kedvező volt, bár szeles és ez a szél a hajón nagyon kivette belőlünk az energiát. A kikötő-túra után átsétáltunk az Erasmus-hídon,



megnéztük a városházát ami azon kevés épületek közé tartozik amik túlélték a világháborút,


majd betévedtünk egy feketék és sárgák által lakott negyedbe ahol KFC-ben töltöttük fel magunkat energiával. Eredeti tervünk az volt, hogy csak este 9-kor indulunk vissza Enschede-be, de annyira fáradtak voltunk és a kikötő meg a felhőkarcolók után már nagyon látnivaló sem maradt számunkra Rotterdamban, így végül úgy döntöttünk, hogy elindulunk hazafelé korábban, de Gouda-ban leszállunk, megnézzük a rendelkezésünkre álló idő alattt a várost majd folytatjuk utunkat a következő vonattal. Jó döntés volt :)

Nincsenek megjegyzések: