2009. okt. 10.

Szeretlek(?) románia

este az Olasz - Magyar U20-as válogatott meccs után leléptem találkozni pár baráttal és meginni egy sört amikor a város központjában két tipikus román rendőr mellett mentem el. Ez az állatfaj általában vagy nagyon kövér vagy nagyon sovány (főleg az előbbi), de mintha kifejezetten vigyáznának arra, hogy nehogy sportos - netalán tekintélyt parancsoló - formájuk legyen. Annyira nevetségesek tudnak lenni...elképzelem ahogy meglátnak egy zsebtolvajt akció közben és lemondóan legyintenek..minek fussanak utána, hiszen 10 méternél többet nem lennének képesek cipelni saját testsúlyukat futólépésben, nem hogy még rohanni is valaki után.
A hab a tortán az volt, hogy mindkettőjük szotyizott...egyenruhában, abban az egyenruhában amit az adófizetők pénzéből vásárolnak nekik. Így mutatnak ők példát nekünk egyszerű halandóknak a rendről, a köz tiszteletéről...szétköpdösve nemzeti ételük maradványait az utcáinkon... A legszomorúbb az, hogy nincs is kilátás mentalitásváltásra náluk.

Na de fontos az, hogy a mai meccsen nyert a magyar válogatott, bejutott az U20-as foci VB négy legjobb csapata közé Ghánával és két másik, a holnapi meccseken győztes válogatottal egyetemben.

Holnap újra Hajrá Magyarok! Ezúttal a portugálok ellen a felnőtt válogatottnak van szüksége a biztatásra.

Nincsenek megjegyzések: