2014. szept. 27.

Szeréna első bicikliútja

Szeréna az utóbbi két hétben egyre ügyesebben kezdett ülni, így eldöntöttük, hogy az etetőszék után elérkezett az ideje a bicikliülésnek is. Találtunk a Marktplaats-on olcsón és nem messze jó minőségű neki való "fietsstoeltje"-t, megbeszéltük az eladóval a részleteket és ma el is mentünk érte.
A hazaérkezéskor vettem észre, hogy volt egy potyautasunk is...


legalább megtudta mi az a sebesség, itt ugyanis a legközelebbi helységbe is autópályán a legegyszerűbb eljutni.
Tényleg... suliba autópályán járok, melóba meg amikor biciklivel akkor végig bicikliúton. Előbbi oda-vissza 50 km, utóbbi 28.
Szóval, elhoztuk az ülést és egy rövidebb szieszta után nekifogtam felszerelni.


időközben derült ki, hogy a kis csőkulccsal nem férek hozzá eléggé, hogy jól meg tudjam szorítani a rögzítőcsavarokat, kellett volna egy villás 13-as... na nekem pont az nem volt még. Irány a Praxis, hogy a hiányosságot pótoljuk, majd a megfelelő szerszámmal minden gyorsan a helyére került.
Amíg én szerelgettem Szeréna jóllakott, minden és mindenki készen állt a próbaútra.


az első reakció biztatónak tűnt, így gyorsan nyeregbe is pattantunk...


Még meg kell szokjam a megállásnál és az elindulásnál, hogy kevesebb a hely (lehet jó lenne fogyni is), de egyébként minden tökéletes, a kis csaj pedig nagyon élvezte, hogy bármely irányba nézelődhet. Néha üdvrivalgásokkal adta tudomásunkra, hogy értékeli a meglepetést.


egy elégedett kisbaba


a csengőt nem mindig tudom használni mert ő is előszeretettel kapaszkodik belé




 anya is boldog

A babakocsival eléggé behatárolhatóak voltak a távok ahova el lehetett jutni a gyerekkel, de mostantól gyorsabban és messzebb el tudunk jutni autó nélkül is.

Nincsenek megjegyzések: