2010. jan. 15.

A forradalom "hősei"?

Azt mondják, hogy halottakról jót vagy semmit, és nem is akarok senkinek a lelkivilágába beletiporni, de nálam kiverte a biztosítékot amikor a Hargita megyei rendőrség honlapján felfedeztem ezt az oldalt:
Húsz év telt el azóta amit forradalomnak nevezünk, és bár Basescu is hivatalosan elítélte a kommunizmust, a jelenlegi rendőrség még mindig saját halottainak tekinti az egykori milícia kötelékébe tartozó '89 decemberi "áldozatokat".
A Hargita megyei rendőrség hét kiemelt halottja közül négy a '89-es un. forradalom un. áldozata.
Nem állítom azt, hogy erkölcsös dolog valakinek az életét kioltani, hiszen a keresztény értékrendben ez megengedhetetlen, és talán az sem mentség a december 22.-én meggyilkoltak halálára, hogy az euforikus hangulatban irányíthatatlanná váltak az indulatok, de azt hiszem, hogy ha egy tömeg képes volt arra, hogy bántalmazás nélkül átengedjen az "áldozatokéval" hasonló funkciót betöltő embereket, akkor nem minden ok nélkül tette azt azzal a négy emberrel amit tett.
Kb. annyira visszásnak tűnik nekem ez a helyzet mint ha a jelenlegi államapparátus saját halottjának tekintené a Ceausescu házaspárt...

1 megjegyzés:

draconian írta...

Hat meg az se lehetetlen, hogy bekovetkezik, Vadi testver...